Kuhinja koja dugo traje

Podrazumeva se da je uređenje kuhinje podložno dolazećim i odlazećim trendovima. Međutim, pri planiranju kuhinje trendovi se moraju posmatrati sa određenom dozom uzdržanosti. Jer kuhinja se planira za dugi rok, a pri prosečnom veku trajanja od 20 godina vaša kuhinja lako može da nadživi čitav trend. Pored toga je investicija u kuhinju velika stavka i mora dobro da se sračuna, te je zbog toga dugovečnost važna stavka u uređenju kuhinje koja se pokazuje kroz korišćene materijale kao i kroz raspored koji moraju dugo da funkcionišu.

Veća očekivanja u materijalima

Kuvanje, jedenje i boravak se dugo vremena odvijalo u odvojenim prostorijama, i te prostorije su bile optički različite. U međuvremenu se te različite prostorije sve više stapaju, i danas su otvoreni načini uređenja rasprostranjeniji. To zahteva potpuno nove kompromise. Materijali moraju da pokazuju nove kvalitete, koji sa jedne strane zadovoljavaju stil života, a sa druge funkcionalnost. Zbog toga se na primer proizvode radne ploče koje su izuzetno tanke, i koje se mogu koristiti kao radna ploča, kao zidna ploča ili za neki drugi komad nameštaja. Na taj način se granice između različitih delova prostorije definitivno uklanjaju i tako nastaju stopljene prostorije za život.

Sudopera od inox-a.

Robusni i podobni materijali obećavaju dugovečnost kuhinje

Na tankoj ivici između koncepta stanovanja i korisnosti se nalazi zaista dugovečna kuhinja. Samo ko unapred dobro planira dostiže dugovečnost kuhinje. Pri tom je habanje jako važna stavka. Zato se kod dobro isplanirane kuhinje stavlja akcenat na ta mesta koja će se u svakodnevnoj upotrebi najviše koristiti, i na tim mestima će se postaviti robusniji materijali da bi se minimizirao efekat habanja. Lepi materijali koji se na pogrešnim mestima postave će vam brzo praviti muku. Npr, ogrebana površina stakla će vam kroz samo nekoliko godina postati bolna tačka kuhinje. Skroz drugačije se kod ogrebotina ponaša inox (rostfraj), koji nakon godina korišćena poprima jedinstven izgled.

 

Zato dobro proverite, koji materijali (INOX, SILGRANIT, KERAMIKA) su za vašu kuhinju najbolji.


povezani članci

Besprekorni radni proces.
Modifikovano: 28 mar 20

Besprekorni radni proces.

Sa planiranjem vaše savršene sudopere Sudopera je srce svake kuhinje, jer tu se nalazi voda. Zato bi njena pozicija u kuhinji trebala da bude centralna i jako dobro isplanirana. Da li samo brzinski želite da operete voćku, da pripremite sastojke za rernu ili lonac, ili pak da perete posuđe nakon obavljene večere – mnoge radnje u kuhinji se […]

Pročitajte ceo članak
Kako odabrati sudoperu
Modifikovano: 20 avg 18

Kako odabrati sudoperu

    Kako bismo što lakše odabrali sudoperu treba napomenuti važne činjenice u vezi sa aktivnostima u kuhinji.   Sudopera je pri kupovini najvažnija kuhinjska tehnika. ZAŠTO?   Udeo provedenog vremena.   Nezavisno istraživanje sprovedeno od nemačke unije proizvođača kuhinjske tehnike je pokazalo da se preko 60% vremena u kuhinji provodi nad sudoperom: Priprema hrane, čišćenje i […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.