Kuhinja sa stilom – kako se igrati sa bojama

  • slider image
  • slider image
  • slider image

Sudopere u boji koje daju savršen akcenat

Pri planiranju Vaše kuhinje je, pored funkcionalnosti, naravno i vizuelni aspekt veoma bitan. Optika je u današnje vreme, kada su kuhinje veoma često sastavni deo prostora gde boravi cela porodica, jedan od najbitnijih aspekata kada se radi o planiranju kuhinje. Izbor boje kod granitnih sudopera pri tome igra veoma bitnu ulogu. Akcentirajte sudoperu tako što ćete napraviti kontrast u bojama, ili pak birajte boje sličnih tonova sa ostatkom kuhinje kako bi se sve savršeno utopilo. Otkrićemo Vam ovde kako ćete sa pravom kombinacijom boje da stvorite perfektan ambijent.

 

Sudopere u boji – granitne sudopere: savršeni dojam celokupnog utiska

U dizajnu enterijera boja igra bitnu ulogu za stvaranje odgovarajuće atmosfere, kako u kuhinji tako i u drugim prostorima. Kod izbora nijansi boja biste trebali kao prvo da se orijentišete prema ostatku doma. Nemački „Ekspert u bojama“ Aksel Ven savetuje  stvorite „masterplan boja“. Za to izaberite 4 do 5 tonova boje koje ćete provući kroz ceo dom. Npr. jednostavna bela boja bez kombinacija može veoma brzo da dosadi. Zato bi trebali da stavljate akcenat na kombinaciju sa konstrastnim bojama. Pri tome izbegavajte previše jarke boje, već inspiraciju bolje potražite u bojama prirode.

Pored izbora boje veliku ulogu u konceptu boja igra i izbor materijala, jer to kako će se odbijati svetlost na različitim površinama zavisi upravo od toga.

 

Kontrast ili tone-on-tone: Saveti za izbor boja radne ploče i sudopere

Još se niste odlučili da li biste radije da utopite sudoperu u ostale boje radne ploče, ili pak da stvorite kontrast sa uzbudljivim akcentom boja? Sa velikom paletom boja za sudopere BLANCO nudi odlična rešenja za sve varijante. Materijal, površinu i boju sudopere možete da izaberete da odgovara vašoj radnoj ploči – između ostalog i poneke prelepe nijanse braun boje kao sto je Tartuf ili Kafa. Po izjavi Prof. Dr. Aksel Buthera – istraživača boja i trendova pri nemačkom centru boja u Wuppertalu – je braun boja ubedljivo „najukusnija“ – i to ne samo kada se radi o egzotičnim ukusima kao čokolada, kafa ili o začinima kao što je cimet i lešnik. „Aromatične nijanse braun dovode gotovo do zavisnosti. Sa takvim bojama možete u svakoj prostoriji stvoriti atmosferu u kojoj ćete se lepo osećati, da stimuliše, oživaljava i deluje prirodno.“ Specijalne boje kao što je BETON boja odgovaraju pulsu veremena, privlače poglede i pasuju uz skandinavski stil ili industrijski stil.


povezani članci

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?
Modifikovano: 20 apr 22

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?

Prilikom planiranja kuhinje želimo da stvorimo prijatno i funkcionalno okruženje jer tu zaista provodimo dosta našeg vremena. Bilo da je naša kuhinja mala i skučena ili velika i prostrana, pametan raspored  i pravilan oblik će nam pomoći da izvučemo maksimum iz nje. Nije to puko raspoređivanje nameštaja, ergonomija ima ogromnu ulogu. Ergonomija je nauka o dizajniranju […]

Pročitajte ceo članak
KORISNI TRIKOVI U KUHINJI
Modifikovano: 28 apr 22 |

KORISNI TRIKOVI U KUHINJI

 ISECKAJTE CRNI LUK BEZ SUZA   Seckanje crnog luka je često jedan od najomraženijih zadataka prilikom kuvanja. Za ovu svrhu je najbolje imati posebnu dasku za sečenje. Tečnost, a samim tim i miris luka, zadržava se u sitnim posekotinama na dasci i lako se prenosi na svu drugu hranu koju stavite na nju. Međutim, pravi […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.