Kuhinja sa stilom – kako se igrati sa bojama

  • slider image
  • slider image
  • slider image

Sudopere u boji koje daju savršen akcenat

Pri planiranju Vaše kuhinje je, pored funkcionalnosti, naravno i vizuelni aspekt veoma bitan. Optika je u današnje vreme, kada su kuhinje veoma često sastavni deo prostora gde boravi cela porodica, jedan od najbitnijih aspekata kada se radi o planiranju kuhinje. Izbor boje kod granitnih sudopera pri tome igra veoma bitnu ulogu. Akcentirajte sudoperu tako što ćete napraviti kontrast u bojama, ili pak birajte boje sličnih tonova sa ostatkom kuhinje kako bi se sve savršeno utopilo. Otkrićemo Vam ovde kako ćete sa pravom kombinacijom boje da stvorite perfektan ambijent.

 

Sudopere u boji – granitne sudopere: savršeni dojam celokupnog utiska

U dizajnu enterijera boja igra bitnu ulogu za stvaranje odgovarajuće atmosfere, kako u kuhinji tako i u drugim prostorima. Kod izbora nijansi boja biste trebali kao prvo da se orijentišete prema ostatku doma. Nemački „Ekspert u bojama“ Aksel Ven savetuje  stvorite „masterplan boja“. Za to izaberite 4 do 5 tonova boje koje ćete provući kroz ceo dom. Npr. jednostavna bela boja bez kombinacija može veoma brzo da dosadi. Zato bi trebali da stavljate akcenat na kombinaciju sa konstrastnim bojama. Pri tome izbegavajte previše jarke boje, već inspiraciju bolje potražite u bojama prirode.

Pored izbora boje veliku ulogu u konceptu boja igra i izbor materijala, jer to kako će se odbijati svetlost na različitim površinama zavisi upravo od toga.

 

Kontrast ili tone-on-tone: Saveti za izbor boja radne ploče i sudopere

Još se niste odlučili da li biste radije da utopite sudoperu u ostale boje radne ploče, ili pak da stvorite kontrast sa uzbudljivim akcentom boja? Sa velikom paletom boja za sudopere BLANCO nudi odlična rešenja za sve varijante. Materijal, površinu i boju sudopere možete da izaberete da odgovara vašoj radnoj ploči – između ostalog i poneke prelepe nijanse braun boje kao sto je Tartuf ili Kafa. Po izjavi Prof. Dr. Aksel Buthera – istraživača boja i trendova pri nemačkom centru boja u Wuppertalu – je braun boja ubedljivo „najukusnija“ – i to ne samo kada se radi o egzotičnim ukusima kao čokolada, kafa ili o začinima kao što je cimet i lešnik. „Aromatične nijanse braun dovode gotovo do zavisnosti. Sa takvim bojama možete u svakoj prostoriji stvoriti atmosferu u kojoj ćete se lepo osećati, da stimuliše, oživaljava i deluje prirodno.“ Specijalne boje kao što je BETON boja odgovaraju pulsu veremena, privlače poglede i pasuju uz skandinavski stil ili industrijski stil.


povezani članci

Besprekorni radni proces.
Modifikovano: 28 mar 20

Besprekorni radni proces.

Sa planiranjem vaše savršene sudopere Sudopera je srce svake kuhinje, jer tu se nalazi voda. Zato bi njena pozicija u kuhinji trebala da bude centralna i jako dobro isplanirana. Da li samo brzinski želite da operete voćku, da pripremite sastojke za rernu ili lonac, ili pak da perete posuđe nakon obavljene večere – mnoge radnje u kuhinji se […]

Pročitajte ceo članak
Kako odabrati sudoperu
Modifikovano: 26 dec 20

Kako odabrati sudoperu

    Kako bismo što lakše odabrali sudoperu treba napomenuti važne činjenice u vezi sa aktivnostima u kuhinji.   Sudopera je pri kupovini najvažnija kuhinjska tehnika. ZAŠTO?   Udeo provedenog vremena.   Nezavisno istraživanje sprovedeno od nemačke unije proizvođača kuhinjske tehnike je pokazalo da se preko 60% vremena u kuhinji provodi nad sudoperom: Priprema hrane, čišćenje i […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.