KOJI STIL KUHINJE NAJVIŠE VOLITE?

Pre nego što krenete sa planom uređenja vašeg doma, sigurno već u glavi imate neki stil koji biste da pratite, koji vam se najviše dopada i koji želite da bude utkan u svakoj prostoriji.

Ranije je uređenje enterijera bilo svedeno na praktično jedan do dva stila. Ograničeni asortiman nameštaja na tržištu je činio da se kuće opremaju gotovo šablonski pa su domovi manje – više ličili jedni na druge (sigurno se sećate vitrina ili stolica koje je skoro svaka kuća imala). Danas je izbor neograničen; ako nešto ne možete da pronađete u salonu, uvek može neko da napravi ono što zamislite. Svima dostupan internet nudi pregršt ideja čak i za one koji nisu toliko maštoviti. Ipak, pametno je slediti neki pravac, ostati u okvirima nekog stila.

Kada je reč o vašoj kuhinji, najbolje je ako ona može stilski da prati ostatak vašeg doma kako bi dobili jednu lepu, skladnu celinu. U tekstu koji sledi izdvojili smo za vas 6 najzastupljenijih stilova uređenja kuhinje:

MODERAN STIL

Ovo je elegantan i puristički stil koji karakterišu jasne linije i smanjena geometrija. Tipično za modernu kuhinju su ormarići bez ručica, tanke radne ploče i kontrast materijala i boja.

U okviru BLANCO asortimana, AXIA granitna sudopera se odlično uklapa u ovaj stil sa svojim jasnim linijama i uskim obodom. Tu je svakako i Etagon, koji u podgradnoj verziji perfektno doprinosi modernom stilu kuhinje. Kada je reč o slavini, LINEE sa svojim jasnim dizajnom i minimalističkim oblikom savršeno integriše u modernu kuhinju, dok za one koji ipak preferiraju dominantniji izgled slavine, preporuka ide za CULINA-S HD. 

MODERAN SEOSKI STIL

Ovaj stil je jednostavan, što prirodniji, ’’udoban’’, sa notom rustičnosti. Tipično za ovaj stil su topli tonovi, uramljena vrata kuhinjskih ormarića, otvorene police i staklene vitrine za najlepše posuđe.

Granitna sudopera u zemljanim tonovima kao što je BLANCO PLEON u tartuf nijansi ili keramička sudopera kao što je BLANCO ETAGON u basalt boji, idealno se slažu sa tamnim pločama u boji kamena i drveta. 

MODERNA FARMA

Stil moderne farme, vrlo sličan prethodnom, predstavlja moderan zaokret u klasičnom stilu američke farme. Tipično za ovaj stil su moderne i izdržljive kvarcne radne ploče sa mermernim šarama, uramljena vrata kuhinjskih ormarića sa više definisanim profilima i ručke u kasičnijem dizajnu. Tu obično imamo pozadinski zid koji koristi metro pločice ili naslagan kamen za moderan obrt. BLANCO VINTERA sudopera sa svojim velikim izbačenim koritom je jedno od najboljih rešenja za kuhinju u ovom stilu.

SKANDINAVSKI STIL

Svetle boje i akcenat na toplim tonovima – to su karakteristike ovog stila. Ključ su kombinacije drveta i bele boje, meke prirodne nijanse i obavezno radna površina u boji drveta koja doprinosi udobnoj atmosferi

BLANCO FARON sudopera se uklapa u sve ove karakteristike sa svojim koritom i oceđivačem, a profilisane ivice u obodu i daska za sečenje naglašavaju tradicionalni aspekt. Slavina LIVIA u magnan nijansi upotpunjuje njen izgled. Druga opcija je, ponovo fantastični BLANCO ETAGON, ovog puta u beloj boji koji se prosto savršeno uklapa u stil. On daje onaj elegantan momenat ovakvoj kuhinji.

INDUSTRIJSKI STIL

Sirovo, jasno, cool. Ovako treba da izgledaju kuhinje u industrijskom stilu. Zidovi treba da budu neravni i ‘’nesavršeni’’ baš kao i ostatak kuhinje. Vrata kuhinjskih ormarića obično karakteriše izgled drveta sa tragovima korišćenja. Podovi bi trebali biti od tamnog drveta, betona ili tamnog kamena.

Klasični elementi kuhinje u industrijskom stilu su crne boje tako je pravi izbor BLANCO CATRIS-S Flexo u crnoj mat nijansi koju upotpunjuje dozer za deterdžent za suđe BLANCO LATO black matte. Savremena interpretacija industrijskog stila je malo ležernija i BLANCO PANERA slavina se savršeno uklapa; ona je elegantna i ima vrlo specifičnu estetsku notu.

TRANZICIONI (PRELAZNI) STIL

Tranzicioni dekor već nekoliko godina dominira u oblasti uređenja kuhinje i po svemu sudeći tu je i da ostane. Ovo je stil koji spaja klasično i savremeno. Tipično za ovaj stil su ormarići sa bajcanom ili lakiranom završnom obradom i čvrstom izradom. Radne ploče su od mermera ili granita a obično imamo kuhinjska ostrva sa bočnim panelima. Sudopere i slavine i ručice za ormariće od nerđajućeg čelika garantuju eleganciju.


BLANCO CLARON 500-IF/A sudopera odlično upotpunjuje ovaj stil. Ona je iz SteelArt® manufakturne linije i predstavlja čist i elegantan dizajn u modernoj interpretaciji. Slavina BLANCO CARENA-S Vario je još jedan odličan primer kombinacije materijala koji se savršeno uklapa.


povezani članci

KAKO RENOVIRATI KUHINJU?
Modifikovano: 16 jul 22 |

KAKO RENOVIRATI KUHINJU?

Kuhinja je vaš veran saputnik i ona u proseku može da traje oko 20 godina. Ipak, i ako ste vrlo pažljivi sa njom, čak ni najbolji modeli kuhinje neće ostati neoštećeni vremenom, a vi ćete doći do tačke u kojoj želite da je renovirate. A kako renovirati kuhinju? Kada i kako da renovirate vašu kuhinju? Sviđa […]

Pročitajte ceo članak
KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?
Modifikovano: 20 apr 22

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?

Prilikom planiranja kuhinje želimo da stvorimo prijatno i funkcionalno okruženje jer tu zaista provodimo dosta našeg vremena. Bilo da je naša kuhinja mala i skučena ili velika i prostrana, pametan raspored  i pravilan oblik će nam pomoći da izvučemo maksimum iz nje. Nije to puko raspoređivanje nameštaja, ergonomija ima ogromnu ulogu. Ergonomija je nauka o dizajniranju […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.