KUHINJA NA RADNOM MESTU

 

Tokom radne nedelje ljudi provedu 40, a nekad i više sati na radnom mestu. Upravo zbog toga je dobro planirana kuhinja na poslu od velike važnosti. Ona nije samo mesto u kom se pravi kratka pauza za kafu ili jelo, već i prostor za okupljanje zaposlenih. Oni će često tamo razmenjivati ideje i jačati svoje poslovne veze, a sve to na kraju ima dobar uticaj na produktivnost i samim tim poslovanje firme.

Naravno, izgled i planiranje kuhinje na radnom mestu se u mnogo čemu razlikuje od dizajniranja kuhinje koja se koristi kod kuće. Najpre, razlika je u samoj nameni. Kuhinja na radnom mestu će zahtevati mnogo više prostora i veću organizovanost, jer je i koristi veći broj ljudi. Nabavka veće mašine za sudove, aparata za kafu i velikog sistema za otpad su samo neke od stvari koje će olakšati njenu upotrebu.

LAKO ODRŽAVANJE JE PRIORITET

S obzirom na to da će kuhinju na poslu deliti mnogo ljudi, važno je da ona ima radnu površinu, frontove, pod i sudoperu koje se lako održavaju. Jer, čim ima više ljudi, više je i nereda. Ne treba zaboraviti ni veliku količinu otpada koji ostaje iza velikog broja ljudi, te treba uložiti i u prostran i dobro organizovan sistem za otpad kako bi ovaj zajednički prostor bio uvek uredan.

PREDNOST JE U ISPIJANJU ČAJA ILI KAFE

Ovakve kuhinje u najčešćem broju slučajeva nemaju namenu pripreme jela. Zato kuhinjski pribor kao što su šerpe, tiganji, lonci nisu prioritet. Stoga nema potrebe da gomilate ili nabavljate kuhinjski pribor koji je u ovom slučaju bespotreban.

 

Radnici najčešće koriste kuhinju na radnom mestu za ispijanje čaja ili kafe.  Zbog toga kuhinja na radnom mestu treba da ima mnogo mesta za šolje i čaše, važno je da se svaki dostupan prostor iskoristi za odlaganje, a glavno mesto zauzima aparat za kafu.

MESTO ZA OKUPLJANJA ZAPOSLENIH

Kao što je već naglašeno, bilo bi najbolje da je kuhinja na radnom mestu što veća. Najbolje je da je u stilu otvorenog prostora, jer se time izbegava gužva i ima mesta za sve. Odaberite velik sto sa dosta stolica ili prostran šank sa visokim stolicama.

 


povezani članci

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?
Modifikovano: 20 apr 22

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?

Prilikom planiranja kuhinje želimo da stvorimo prijatno i funkcionalno okruženje jer tu zaista provodimo dosta našeg vremena. Bilo da je naša kuhinja mala i skučena ili velika i prostrana, pametan raspored  i pravilan oblik će nam pomoći da izvučemo maksimum iz nje. Nije to puko raspoređivanje nameštaja, ergonomija ima ogromnu ulogu. Ergonomija je nauka o dizajniranju […]

Pročitajte ceo članak
KORISNI TRIKOVI U KUHINJI
Modifikovano: 28 apr 22 |

KORISNI TRIKOVI U KUHINJI

 ISECKAJTE CRNI LUK BEZ SUZA   Seckanje crnog luka je često jedan od najomraženijih zadataka prilikom kuvanja. Za ovu svrhu je najbolje imati posebnu dasku za sečenje. Tečnost, a samim tim i miris luka, zadržava se u sitnim posekotinama na dasci i lako se prenosi na svu drugu hranu koju stavite na nju. Međutim, pravi […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.