TRENDOVI U UREĐENJU KUHINJE

|

Kuhinja je srce svakog doma i prevazilazi osnovnu namenu – mesto za pripremu obroka. Ona je centralna prostorija kuće ili stana i mesto gde često izražavamo svoju kreativnost, sabiramo svoje misli, svratimo da se osvežimo, provodimo vreme sa svojim najdražima i zato želimo da bude funkcionalna, moderna, prijatna i udobna.

Ukoliko vam predstoji izrada ili renoviranje kuhinje, dobro isplanirajte sve detalje i osvrnite se na vodeće trendove.

Moderne boje u kuhinju

Bela kuhinja je uvek u trendu, odiše čistinom i lako se kombinuje. Međutim, na tržištu se sada ističu druge, toplije boje koje daju prijatniju atmosferu. Ovo se posebno osetilo za vreme pandemije kada je većina ljudi svoj posao prebacila kod kuće, najčešće u trpezariji koja je uglavnom deo kuhinje. Kao često korištene boje su se posebno istakle zelena i plava jer unose osećaj prirode u unutrašnjost doma.

Sakriveni uređaji i skladišni prostor u kuhinji

Poslednjih godina u kuhinji dominira velika radna površina, ali tako da nije pretrpana raznim uređajima i predmetima. Ugradni uređaji koji se ne ističu preovlađuju tržištem pa tako vodeći brendovi plasiraju sve više ugradnih frižidera, mikrotalasnih i običnih pećnica, ploča za kuvanje i mašina za pranje suđa.

Ovaj trend favorizuje podgradne sudopere i stavlja u drugi plan sudopere sa oceđivačem. Funkcionalnost ovih sudopera se povećava pametnim dodacima kao što su dozeri za deterdžent, korpice i posude.
Takođe, skriveni elementi za skladištenje namirnica i posuđa zauzimaju primat. Kuhinje se izrađuju često do plafona ne bi li se iskoristio svaki milimetar za odlaganje. Panelima se sakrivaju kuhinjski aparati kao što su mikseri, blenderi i tosteri kako bi kuhinja izgledala što prostranije i čistije, a otvorene police polako izlaze iz mode.

Dominacija prirodnih materijala

Do skoro smo bili svedoci dominacije veštačkih, više sintetičkih materijala ali tron ponovo zauzimaju prirodni. Sve veći trend postaje korišćenje prirodnih materijala kao što su kamen, metal i drvo u svojim prirodnim bojama. To je svakako najbolji način da imate dah prirode u svom domu.

Funkcionalnost na prvom mestu

U današnje vreme tehnologija je neizostavni deo naših života i teško je zamisliti funkcionisanje bez pametnih uređaja u domu. Taj trend će se nastaviti i sve više ćemo se oslanjati na tehnologiju, želeći da imamo aparate i uređaje sa puno funkcija, a kojima je moguće upravljati pomoću mobilnih telefona ili glasa.

Stvari koje nekada nisu bile zamislive, kao što je aparat za kafu u kući, sada su svakodnevnica, a neretko se susrećemo i sa specijalnim frižiderima za vino.

Kuhinjske slavine sa tušem i više vrsta mlaza su već postale standard, a takozvane pametne slavine, kao što su slavine za filtriranu vodi ili slavine sa senzornim radom, polako osvajaju tržište.

Za kraj, koji god stil kuhinje da želite, vodite računa o kvalitetu i funkcionalnosti. Prednost uvek dajte prirodnim materijalima koji će pored kvaliteta sigurno još dugo biti popularni. Kuhinja je mesto gde zaista provodimo veliku količinu vremena i stoga vredi uložiti u nju.

povezani članci

KAKO RENOVIRATI KUHINJU?
Modifikovano: 16 jul 22 |

KAKO RENOVIRATI KUHINJU?

Kuhinja je vaš veran saputnik i ona u proseku može da traje oko 20 godina. Ipak, i ako ste vrlo pažljivi sa njom, čak ni najbolji modeli kuhinje neće ostati neoštećeni vremenom, a vi ćete doći do tačke u kojoj želite da je renovirate. A kako renovirati kuhinju? Kada i kako da renovirate vašu kuhinju? Sviđa […]

Pročitajte ceo članak
KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?
Modifikovano: 20 apr 22

KOJI JE NAJBOLJI OBLIK KUHINJE?

Prilikom planiranja kuhinje želimo da stvorimo prijatno i funkcionalno okruženje jer tu zaista provodimo dosta našeg vremena. Bilo da je naša kuhinja mala i skučena ili velika i prostrana, pametan raspored  i pravilan oblik će nam pomoći da izvučemo maksimum iz nje. Nije to puko raspoređivanje nameštaja, ergonomija ima ogromnu ulogu. Ergonomija je nauka o dizajniranju […]

Pročitajte ceo članak

NAPOMENA: Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na neki od navedenih telefona i stojimo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 08-15:30h, subotom od 08-14h.