Serbian

Blog

Kako odabrati sudoperu
Modifikovano: 20 avg 18

Kako odabrati sudoperu

    Kako bismo što lakše odabrali sudoperu treba napomenuti važne činjenice u vezi sa aktivnostima u kuhinji.   Sudopera je pri kupovini najvažnija kuhinjska tehnika. ZAŠTO?   Udeo provedenog vremena.   Nezavisno istraživanje sprovedeno od nemačke unije proizvođača kuhinjske tehnike je pokazalo da se preko 60% vremena u kuhinji provodi nad sudoperom: Priprema hrane, čišćenje i […]

Pročitajte ceo članak
Idealna visina kuhinje?
Modifikovano: 20 avg 18

Idealna visina kuhinje?

Kod planiranja nove kuhinje je pored ukusa i izbora jako bitno i prilagođavanje kuhinje prema sopstvenoj visini tela. Međutim, da se ne bi sve individualno pravilo postoje određene standardne mere koje mogu da služe kao orijentir pri planiranju izrade kuhinje.   Idealne mere za radnu visinu se određuju prema visini lakta Najbitnija mera pri planiranju […]

Pročitajte ceo članak
Mala kuhinja? Stvorite mesta :)
Modifikovano: 20 avg 18

Mala kuhinja? Stvorite mesta :)

Kada vam je kuhinja mala, morate svaki centimetar optimalno da iskoristite. Ovde se ništa ne sme prepustiti slučaju, dakle organizacija do najsitnijeg detalja je veoma važna. Unesite mir kroz bolju organizaciju Preferirajte ormare koji imaju jasnu optiku, npr. sa frontovima koji unose mir u prostoriju. Ali to nipoštno ne znači da treba da se odreknete […]

Pročitajte ceo članak
Saveti za brzo odmrzavanje hrane
Modifikovano: 20 avg 18

Saveti za brzo odmrzavanje hrane

U hladnim zimskim mesecima su regionalne sorte povrća i voća veoma retke. Zbog toga mnoge porodice vade iz zamrzivača namirnice koje su zamrzli na jesen. Voće puno sunčeve energije i povrće bogato vitaminima se daju lako održati, zamrznuti, i do pola godine.   Pravilno zamrzavanje voća i povrća Čak i kod zamrznutog se mora obratiti […]

Pročitajte ceo članak
4 jela koja ćete bolje pripremiti na sudoperi
Modifikovano: 22 apr 18

4 jela koja ćete bolje pripremiti na sudoperi

1- Dinstano povrće Kroz sve veću svest o zdravoj ishrani, dolazi do sve većeg korišćenja rerne sa funkciom vodene pare. Da bi se posude iz tih rerni lako izvadile i odložile, postoje sudopere koje su po merama izrađene tako da odgovaraju za većinu posuda iz rerne. Tako da kada je kratko dinstanje završeno, mokra posuda […]

Pročitajte ceo članak
Kuhinja koja dugo traje
Modifikovano: 22 apr 18

Kuhinja koja dugo traje

Podrazumeva se da je uređenje kuhinje podložno dolazećim i odlazećim trendovima. Međutim, pri planiranju kuhinje trendovi se moraju posmatrati sa određenom dozom uzdržanosti. Jer kuhinja se planira za dugi rok, a pri prosečnom veku trajanja od 20 godina vaša kuhinja lako može da nadživi čitav trend. Pored toga je investicija u kuhinju velika stavka i […]

Pročitajte ceo članak
Šta raditi kada slavina prska?
Modifikovano: 16 okt 18

Šta raditi kada slavina prska?

Kad tad nam se svima desi. Stanemo u kuhinju ispred sudopere, pustimo vodu da teče i odjednom voda krene nekontrolisano da prska iz slavine. U najgorem slučaju dobijemo čak i neplanirano tuširanje. Ovako nešto ume izuzetno da nas nervira, a glavni razlog za to je upravo kamenac koji se u toku vremena naslaže u slavini. […]

Pročitajte ceo članak
Vodeni kamenac
Modifikovano: 28 jula 17 |

Vodeni kamenac

Vodeni kamenac je najveći neprijatelj svake slavine. Najveći neprijatelj kamenca je sirće. Svaki deo slavine na kom je nataložen kamenac moguće je potopiti u sirće i on će ga očistiti. Aerator je mesto gde se skuplja dosta kamenca. Ako na aeratoru postoji plastična mrežica preko čelične on će duže trajati. Ipak, i pored toga, biće […]

Pročitajte ceo članak
Čišćenje slavine
Modifikovano: 28 jula 17

Čišćenje slavine

Vodeni kamenac je najveći neprijatelj svake slavine. Najveći neprijatelj kamenca je sirće. Svaki deo slavine na kom je nataložen kamenac moguće je potopiti u sirće i on će ga očistiti. Aerator je mesto gde se skuplja dosta kamenca. Ako na aeratoru postoji plastična mrežica preko čelične on će duže trajati. Ipak, i pored toga, biće […]

Pročitajte ceo članak