Kako odabrati slavinu

BLANCO Culina-S Mini

Praktični saveti za izbor slavine.

Kao centralni izvor vode u kuhinji, slavina ili drugačije nazvano – baterija – se prosečno koristi 75 puta na dan. Ko je toga svestan neće dozvoliti nikakve kompromise i ciljaće na kvalitetne proizvode sa skladnim dizajnom.

Jer Vaša nova slavina treba trajno da Vam donosi zadovoljstvo.

 

Jedna ručica ili dve ručice za puštanje vode

Baterije sa jednom ručicom su sve popularnije. Sa samo jednom rukom se da regulisati temperatura i količina protoka vode iz slavine – znatna prednost u odnosu na tradicionalne baterije sa dve ručice.

Dodatni plus: Sa slavinama sa jednom ručicom ćete znatno manje vode potrošiti nego sa dve ručice, jer se temperatura brzo podesi bez da se prethodno mora voda puštati dok se ne dođe do željene temperature.

 

U poređenju sa tradicionalnim kuhinjskim slavinama, slavine sa tušem, odn. crevom na izvlačenje znatno povećavaju raspon manipulisanja. Tako npr. možete da punite posude van sudopere, da čistite svaki ćošak korita ili pak da isperete površinu oceđivača. Mnogi tuševi takođe imaju funkciju podešavanja mlaza vode sa jednim dugmetom – to je praktični detalj kod, na primer, čišćenja povrća.

 

Slavine koje mogu još više

Slavine moraju savršeno da se uklope u kuhinju. Zbog toga nekoliko BLANCO slavina briliraju sa dodatnim funkcijama.

Sa specijalnim „prozorskim slavinama“ možete gotovo svaku sudoperu da postavite ispred prozora. Jer da bi se prozor otvorio one se jednostavno spuste ili skinu.

A ko želi konstantno da ima kontrolu nad dovodom vode do sudomašine ili vešmašine, odlučiće se za slavinu sa integrisanim ventilom.  Da biste pronašli ove slavine ukucajte u pretrazi “prozor”.

Slavina na izvlačenje

 

 

Raznolikost u dizajnu, obliku i boji.

BLANCO slavine postoje u raznim izvedbama.

Kod dizajna, BLANCO kao nemački vodeći ponuđač slavina, pridaje veliku vrednost na bezvremenski elegantne oblike i inovativne koncepte, za koje su nagrađeni mnogostrukim nagradama za dizajn.

Odlučite se za taj proizvod koji najviše odgovara Vašem stilu – izbor je na Vama.

To takođe važi i kod površina i boja. Jer mnoge modele slavina imamo i u SILGRANIT-look (izgledu) ili Keramik-look (izgledu). One su savršeno usklađene sa originalnim bojama sudopera, koji ansambl sudopere i slavine čine posebno harmoničnim.

 

Još jedan bitan aspekt: visoki ili niski pritisak?

Pre nego što počnete sa izborom slavina, trebali biste da saznate na koji način je kod Vas dovod vode instaliran.

Ukoliko imate bojler ispod sudopere, onda se radi o niskom pritisku. Takve slavine su sa tri creva.

Ukoliko pak toplu vodu dobijate direktno iz vodovoda (centralni bojler), onda se radi o visokom pritisku. Moderne slavine za visoki pritisak imaju dva creva – za toplu i hladnu vodu.

Međutim, na našem tržištu i u našoj ponudi postoje povoljni bojleri koji trpe visoki pritisak. Sa takvim bojlerom možete da premostite problem niskog pritiska i imate višestruko veći izbor slavina.

Izbor je na Vama.

Za koju god varijantu se odlučili, BLANCO za svakog ima odgovarajuću slavinu.

Pogledajte asortiman slavina OVDE.