Kako odabrati sudoperu

 

 

 

Kako bismo što lakše odabrali sudoperu treba napomenuti važne činjenice u vezi sa aktivnostima u kuhinji.

 

Sudopera je pri kupovini najvažnija kuhinjska tehnika. ZAŠTO?

 

Udeo provedenog vremena.

 

Nezavisno istraživanje sprovedeno od nemačke unije proizvođača kuhinjske tehnike je pokazalo da se preko 60% vremena u kuhinji provodi nad sudoperom: Priprema hrane, čišćenje i pranje voća i povrća, ljuštenje krompira, pranje posuđa itd. su najvažnije aktivnosti u jednoj kuhinji. Zato treba pažljivo birati sudoperu koja će Vam odgovarati kako u fukncionalnom, tako i u prostornom i estetskom pogledu.

 

 

Estetika.

U današnje vreme sudopera nije više samo tehnički element, već i estetski.

Sa porastom potražnje za dizajnerskim rešenjima, kao i željom da kuhinja bude otvorena, odnosno u zajedničkom prostoru sa drugim sobama, stvara se i želja za estetski lepom,  dobro uklopljenom kuhinjom.

Pri tome estetika sudopere igra veoma važnu ulogu, jer se slobodno može reći da pri prvom pogledu najveću pažnju privlači upravo ovaj kuhinjski element.

 

 

Kako da izaberem sudoperu?

 

Materijal.

Kao prvo, treba da donesete odluku kakav materijal sudopere biste želeli – INOX, GRANIT ili KERAMIKU.

Pošto veoma često dolazi do mešanja materijala, i kako biste se što bolje upoznali sa karakteristikama različitih materijala, slobodno pogledajte naše sekcije sa detaljnim opisom:

Sudopere od INOX-a (nerđajući čelik / rostfraj)

 

Sudopere od SILGRANIT-a (Granit)

 

Sudopere od KERAMIKE.

 

SteelArt – posebna linija ručno izrađenih sudopera.

 

 

Dimenzije.

Nakon što ste izabrali koji materijal bi Vama najviše odgovarao, potrebno je da izmerite (uzmete iz nacrta) širinu ormarića (podormarić – prostor ispod sudopere)