ODRŽAVANJE / ČIŠĆENJE sudopera

Održavanje SILGRANIT®️-a

Pogledajte video:

 

Održavanje i najčešće postavljena pitanja:
Koliko je SILGRANIT®PuraDur® osetljiv kao materijal?

Pošto se sastoji od  80% granita, SILGRANIT®️ PuraDur®️

je veoma čvrst, otporan na ogrebotine i teško se lomi. Posuđe i drugi predmeti koji se svakodnevno koriste u kuhinji a koji padnu na njega ne mogu izazvati napuknuće niti oštećenje na njegovoj površini.

Kako da čistim površinu ovog materijala?

Mrlje i tragovi upotrebe lako se mogu ukloniti abrazivnim sunđerom i vodom. Uporna prljavština može zahtevati čišćenje odgovarajućim sredstvima ili BLANCO ACTIV-om.

Da li sudopere od SILGRANIT-a vremenom menjaju boju?

Ne. Ovaj materijal napravljen je u jednom komadu i čitava struktura mu je obojena. Tokom redovne upotrebe u kuhinji, neće se pojaviti promene boje. Takođe, boja se ne menja ni pri direktnoj izloženosti sunčevom svetlu. Čak ni posle višedecenijske upotrebe.

Kako nastaju tamni tragovi i linije na sudoperi?

Metalni predmeti (posude i sl.) mogu prouzrokovati vidljive tragove na tvrdoj površini SILGRANITA®-a.

Kako mogu da uklonim ove tragove?

Ovi tragovi metala lako se mogu ukloniti abrazivnim sunđerom (ako je potrebno, može se koristiti i neki agresivniji deterdžent) i malo vode.

Da li SILGRANIT® može da promeni boju i formira mrlje?

Ne. Promena boje i nastanak mrlja uzrokovani su kamencem koji nakon sušenja upija tečnosti kao što su kafa, čaj, cvekle ili crno vino.

Kako da uklonim kamenac?

On se lako može ukloniti odgovarajućim deterdžentom, sirćetnom kiselinom, nekim drugim odstranjivačem kamenca ili sredstvom BLANCO ACTIV i vodom temperature 60˚C. Nakon omekšavanja kamenca oko četiri sata (a idealno preko noći), isperite sredstvo sa sudopere, a potom je operite i osušite krpom.

Da li postoji nešto što ne sme da se koristi na sudoperi?

Jedina stvar na koju treba da obratite pažnju jeste koncetrovani hlor. Hlor u koncentrovanim količinama razgrađuje vezivnu masu i može da dođe do oštećenja sudopere. Dakle, sredstva koja u sebi sadrže hlor bi trebala da se izbegavaju pri upotrebi sa sudoperom.