ODRŽAVANJE / ČIŠĆENJE sudopera

Održavanje Silgranit-a

Pogledajte video:

 

Održavanje i najčešće postavljena pitanja:
Koliko je SILGRANIT®PuraDur IITM osetljiv kao materijal?

Pošto se sastoji od oko 80% granita, SILGRANIT je veoma čvrst, otporan na ogrebotine i teško se lomi. Posuđe i drugi predmeti koji se svakodnevno koriste u kuhinji a koji padnu na njega ne mogu izazvati napuknuće niti oštećenje na njegovoj površini.

Kako da čistim površinu ovog materijala?

Mrlje i tragovi upotrebe lako se mogu ukloniti abrazivnim sunđerom i vodom. Uporna prljavština može zahtevati čišćenje odgovarajućim sredstvima ili BLANCO ACTIV-om.

Dali sudopere od SILGRANIT-a vremenom menjaju boju?

Ne. Ovaj materijal napravljen je u jednom komadu i čitava struktura mu je obojena. Tokom redovne upotrebe u kuhinji, neće se pojaviti primetne promene boje. Takođe, boja se ne menja ni pri direktonj izloženosti sunčevom svetlu.

Kako nastaju tamni tragovi i linije na sudoperi?

Metalni predmeti (posude i sl.) mogu prouzrokovati vidljive tragove na tvrdoj površini SILGRANITA®-a.

Kako mogu da uklonim ove tragove?

Ovi tragovi metala lako se mogu ukloniti abrazivnim sunđerom (ako je potrebno, može se koristiti i neki agresivniji deterdžent) i malo vode.

Da li SILGRANIT@ može da promeni boju i formira mrlje?

Ne. Promena boje i nastanak mrlja uzrokovani su kamencem koji nakon sušenja upija tečnosti kao što su kafa, čaj ili rno vino.

Kako da uklonim kamenac?

On se lako može ukloniti odgovarajućim snažnim deterdžentom, sirćetnom kiselinom, nekim drugim odstanjivačem kamenca ili sredstvom BLANCO ACTIV i vodom temperature 60 stepeni Celzijusovih. Nakon omekšavanja kamenca oko četiri sata, isperite sredstvo sa sudopere, a potom je operite i osušite sundjerom.