Pravila kupovine

II Uslovi kupovine na daljinu na internet sajtu KOBEX d.o.o. Rumenka

Opšti uslovi kupovine na daljinu definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na internet sajtu KOBEX d.o.o. Rumenka. Opštim uslovima kupovine na daljinu definisana su pravila koja omogućuju korisnicima ove usluge (u daljem tekstu „kupac“) kupovinu robe odnosno usluga koje nudi KOBEX d.o.o. Rumenka.

Registracija/prijavljivanje na sajt KOBEX d.o.o. Rumenka nije obavezno.

Ukoliko želite da se registrujete: na početnoj stranici sajta, u gornjem desnom uglu nalazi se dugme “Prijavi se”. Klikom na dugme “Kreiraj nalog” možete da napravite svoj korisnički nalog.

U postupku registracije odgovorni ste za sve informacije na svom nalogu i za sve njihove eventualne izmene. U potpunosti ste odgovorni za sve radnje izvršene pod vašim korisničkim imenom. KOBEX d.o.o. Rumenka neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak ili štetu koji mogu nastati ako neko drugi koristi vaše korisničko ime ili lozinku, uz vaš pristanak ili bez njega.

Nakon registracije i odabira artikala koje želite da kupite, isti će se naći u vašoj “Korpi”. Odabirom načina plaćanja zavšava se proces kupovine.

 

 1. Način plaćanja
 2. Platnim karticama: Plaćanje platnim karticama Visa, MasterCard, DinaCard, Maestro, Amercan Express putem usluge E-commerce Banca Intese isključivo u RSD.
 3. Uplatom na račun: Plaćanje se vrši isključivo u RSD. Prilikom potvrde narudžbe, na imejl će vam stići instrukcije za plaćanje u vidu predračuna/uplatnice.
 4. Plaćanje pouzećem: Plaćanje se vrši isključivo u RSD prilikom dostave pošiljke na kućnu adresu od strane kurirske službe.

Nakon evidentiranja uplate, roba će vam biti isporučena jednim od odabranih načina iz odeljka “2. Dostava”.

 

 1. Dostava
 2. Brza pošta (plaćanje karticom ili na račun) – Roba će biti isporučena u roku od 2-3 radna dana od dana narudžbe. Predviđeno je da vas kurir pozove na broj telefona koji ste ostavili prilikom registracije na sajt. Molimo vas da u tom periodu na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku i potpiše dostavnicu. Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da pregledate isporučene arikle.
 3. Brza pošta (plaćanje pouzećem) – Roba će biti isporučena u roku od 2-3 radna dana od dana narudžbe. Predviđeno je da vas kurir pozove na broj telefona koji ste ostavili prilikom registracije na sajt. Molimo vas da u tom periodu na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku i potpiše dostavnicu. Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da pregledate isporučene arikle.

Dokumentacija koju kupac dobija pri isporuci:

 1. Ugovor o prodaji na daljinu
 2. Fiskalni račun (osim kod isporuke brzom poštom/plaćanje pouzećem)
 3. Obrazac o odustanku od kupovine

 

4.Reklamacije (prigovor)

 1. Reklamacije na oštećenje u transportu – Važno je da sva vidljiva oštećenja na pakovanju nastala tokom transporta odmah prijavite kuriru koji vam isporučuje robu. Kurir je u obavezi da u vezi s tim sastavi zapisnik. Ukoliko uočite takvo oštećenje, a kurir ne želi da sastavi zapisnik, nemojte potpisati dostavnicu i nemojte primiti pošiljku. Ukoliko je zapisnik sastavljen, svako oštećenje nastalo u transportu kupac je dužan da prijavi firmi KOBEX d.o.o. Rumenka u roku od 24 h putem imejl adrese web@kobex.rs, da bismo bili u mogućnosti da isplaniramo povrat oštećene pošiljke i isporuku neoštećene.
 1. Reklamacija na proizvod – Ukoliko pošiljka nije oštećena u transportu i primili ste je, ali ste nakon otvaranja paketa uočili da na artiklu postoje nedostaci (neki delovi proizvoda nedostaju), dužni ste da to prijavite firmi KOBEX d.o.o. Rumenka u roku od 24 h putem imejl adrese web@kobex.rs kako bismo vam isporučili kompletan (saobrazan) artkal.
 2. Reklamacija na oštećenje – Ukoliko pošiljka nije oštećena u transportu i robu ste primili, ali ste nakon otvaranja paketa uočili oštećenje na samoj robi, dužni ste da to prijavite firmi KOBEX d.o.o. Rumenka u roku od 24 h putem imejl adrese web@kobex.rs, gde ćete uz poruku priložiti slike oštećenja i fiskalni račun. Nakon toga, kontaktiraće vas osoba odgovorna za rešavanje reklamacija kako bismo ustanovili uzrok oštećenja i u najkraćem mogućem roku rešili reklamaciju.

 

5.Odustanak od kupovine

U slučaju odustanka od kupovine, kupac je dužan da u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema robe popuni Obrazac o odustanku i pošalje ga na imejl adresu web@kobex.rs. Proizvodi od kojih ste odustali treba da budu o vašem trošku vraćeni na adresu dogovorenu sa KOBEX d.o.o. Rumenka što pre, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana slanja Obrasca o odustanku. Roba koja se vraća zbog odustanka od kupovine ne sme biti oštećena, montirana, korišćena i mora da sadrži sve sastavne delove, kao i originalnu ambalažu. KOBEX d.o.o. Rumenka dužan je da vrati kupcu celokupan iznos koji je plaćen, što je moguće pre, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana prijema Obrasca o odustanku. Kobex ima pravo da odloži povrat sredstava kupcu ukoliko utvrdi da je roba koja je predmet odustanka od kupovine oštećena, korišćena i bez originalne ambalaže.

Plaćanje karticom: Prilikom odustanka od kupovine, kupac je dužan da firmi KOBEX d.o.o. Rumenka dostavi popunjen Obrazac o odustanku i fiskalni račun. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja Kobex d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Plaćanje na račun: Prilikom odustanka od kupovine, kupac je dužan da firmi KOBEX d.o.o. Rumenka dostavi popunjen Obrazac o odustanku i fiskalni račun. Novac će biti vraćen na tekući račun sa kog je plaćanje izvršeno.

Plaćanje pouzećem: Prilikom odustanka od kupovine, kupac je dužan da firmi KOBEX d.o.o. Rumenka dostavi popunjen Obrazac o odustanku. Novac će biti vraćen na tekući račun naveden u Obrascu o odustanku.

6.Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

7.Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše kreditne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu kartičarskih organizacija, koji nama u trenutku transakcije ne mora biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost malog odstupanja od originalne cene navedene na našem sajtu. Sve cene izražene su sa PDV-om i nema dodatnih troškova.